Op verzoek van senioren zijn we gestart met de organisatie van een musical voor mensen van 55 jaar en ouder. Inmiddels is er een creatief team van vrijwilligers ontstaan waar o.a. een verhaal is geschreven dat gericht is op de doelgroep en hun leefomgeving.

Er nemen ruim 20 mensen deel aan het project en zij zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan met het instuderen van de tekst en de muziek.

Met de organisatie van de musical hebben we een aantal doelen voor ogen: Het is een goede manier om elkaar te leren kennen en het brengt mensen met gelijke interesse samen. Naast dat zij met elkaar een culturele passie delen bieden zij elkaar een luisterend oor en is er ruimte voor persoonlijke verhalen. Waardoor het spelen en zingen met elkaar ook een uitlaatklep is. Kortom: preventief werken aan de sociale contacten en zelfredzaamheid.

Sinds 1 juni ’17. hebben De Hoeksche Duiven iedere woensdag keihard gewerkt om tot een mooi eindproduct te komen. Ze hebben zelf het decor gemaakt, onderhouden de website, schrijven zelf de artikelen en houden zelf de kaartverkoop bij.

In 2017 hebben we de voorstelling “Er zit een duif op het dak” twee maal succesvol opgetreden. Voor 2018 starten we met de nieuwe voorstelling “We zijn er bijna” op 02 en 09 maart in Partycentrum Concordia te ‘s-Gravendeel. Alles wordt weer zelf door de deelnemers onderhouden, het decor, de website, de krantenartikelen, kaart verkoop, organisatie. En niet te vergeten, het spel! Dat alles is toch zeker de moeite waard om te komen kijken!